2belgianfoodies

Speculooscrumble met aardbei

20171111_154902

Een feestdessertje met aardbeien. Een beetje voorbereiding maar op het moment van serveren niet veel werk.
-200 gram speculoos
-250 gram aardbeien
-50 gram witte chocolade
-250 gram donkere chocolade
-400 gram volle room 40%
-3 eetlepels suiker
-3 eieren
-3 eetlepels advocaat
Maal de speculoos koekjes fijn. Je kunt deze gewoon kopen of zelf maken, receptje volgt.
Voor de chocolademousse: Smelt de donkere chocolade. Scheid de eiwitten van het geel. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de room op. Doe de suiker bij de dooiers en klop schuimig op. Hou 3 lepels opgeklopte room en 3 eetlepels geklopte eiwitten apart voor straks. Meng de chocolade onder de geklopte room en meng er de dooiers onder. Spatel nu voorzichtig het eiwit onder het mengsel. Doe het mengsel in een kom en laat verder opstijven in de koelkast. Meng 2 eetlepels advocaat onder de 3 eetlepels geklopte room die je opzij hield.. Zet ook in de koelkast. Voor de opbouw van het bord: Smelt de witte chocolade en doe een veeg op het bord. De koekjescrumble doe je erop door middel van een rechthoekig serveervormpje. Spuit nu enkele toefjes chocolademousse en advocaatmousse op het bord. Snij de aardbeien in diverse stukjes en doe deze ook op het bord. Spuit nu ook nog enkele toefjes eiwit op het bord en kleur deze lichtjes met een brandertje. Je kunt dit geheel nog afwerken met een bolletje vanille-ijs.